Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Nεα Υόρκη: Τοποθετήθηκε ο σταυρός στον Άγιο Νικόλαο






Συναισθήματα χαράς, αναμνήσεις που γεμίζουν δάκρυα τα μάτια και εικόνες υπερηφάνειας για το σπουδαίο έργο που ανεγείρεται, εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, κατά την τοποθέτηση του προσωρινού σταυρού, στον Ελληνοορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.
Της Κ.Τσιμπλάκη
Η τελετή έγινε στο εργοτάξιο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Greenwich και Liberty.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος υπογράμμισε ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι ορόσημο για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Αμερικής.
«Εάν κοιτάξουμε γύρω μας βλέπουμε το θρίαμβο του ανθρωπίνου πνεύματος και του νου που μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε τραγωδία. Ο Άγιος Νικόλαος είναι η παρουσία του Θεού στη ζωή μας και στην πόλη μας. Εδώ σε αυτό το σημείο υψώνουμε το σταυρό το οποίο είναι σύμβολο θυσίας και νίκης. Προσευχόμαστε για τη συνέχιση της διαδικασίας κατασκευής».
Μετά από σύντομη προσευχή τοποθετήθηκε ο προσωρινός σταυρός στην κορυφή του ναού του Αγίου Νικολάου. Μετά την αποπεράτωσή του ναού θα τοποθετηθεί η μόνιμη κατασκευή.
Της τελετής ηγήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ενώ παρόντες ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κώστας Κούτραςο πρόξενος Μ. Κουμπαράκης, εκπρόσωπος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής της Ν.Υ και του Νιού Τζέρσει Patrick Foye, μέλη της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου, χορηγοί και χρηματοδότες του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του σταυρού, έγινε λίγες μέρες πριν η Ελληνική Κοινότητα της Νέας Υόρκης συμπληρώσει 100 χρόνια.
Ο αρχικός ναός του Αγίου Νικολάου, που βρισκόταν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, καταποντίσθηκε σε βάθος 15 μέτρων από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους. Ήταν ο μοναδικός θρησκευτικός τόπος λατρείας που καταστράφηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα.
Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr
Φωτογραφίες Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Δημήτριος Πανάγος


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/750286/nea-yorki-topothetithike-o-stayros-ston-agio-nikolao-sto-ground-zero-photo#ixzz4fyQzOs2H

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου