Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Βόλος: Ύβρεις για τη μετάθεση αντισυμβατικού ιερέα - Η πίπα, η μηχανή και οι φήμες για εξορκισμούς

Βόλος: Ύβρεις για τη μετάθεση αντισυμβατικού ιερέα - Η πίπα, η μηχανή και οι φήμες για εξορκισμούς [pic] (πηγή)

Βόλος: Ύβρεις για τη μετάθεση αντισυμβατικού ιερέα - Η πίπα, η μηχανή και οι φήμες για εξορκισμούς [pic]
ΦΩΤΟ από taxydromos.gr
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 11.11.2016 | 12:20
Πρώτη δημοσίευση: 11.11.2016 | 10:55


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πιστούς και σχόλια στο facebook που προκαλούν αίσθηση. Οι απαντήσεις της μητρόπολης για τη μετάθεση του ιερέα...
Σάλο προκαλεί η μετάθεση του ιερέα της Παναγιάς Τρύπας, πατέρα Γεώργιου Δεληκώστα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Η μετάθεσή του από την Παναγιά Τρύπα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Κάτω Γατζέας για πολλούς αποτελεί «εξορισμό». Οι πιστοί θεωρούν ότι έρχεται πιο κοντά τους, σε αντίθεσή με τους συναδέλφους του κληρικούς που εφέρετο να εδήλωναν ότι «σκανδαλίζει» με την καθημερινότητά του και πως οι πρωτοβουλίες που ελάμβανε δεν συνάδουν με το έργο της ιερουργίας. Στο «κάδρο» των αρνητικών σχολίων που φέρεται να συγκέντρωσε στο πρόσωπό του ο συγκεκριμένος ιερέας μπήκαν το τελευταίο διάστημα και οι εξορκισμοί με τις πληροφορίες να λένε ότι ο 46χρονος ιερέας είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και δέχονταν κόσμο από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό στους οποίους διάβαζε λειτουργικές ευχές κατά των εξορκισμών.
Η είδηση της απομάκρυνσης του ιερέα έβαλε… φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες πιστούς να χρησιμοποιούν ακόμη και υβριστικά σχόλια κατά της απόφασης της Μητρόπολης. Χθες το βράδυ, σε μια αυθόρμητη κίνηση, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην Παναγία Γορίτσα για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του ιερέα, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πατέρα τους». Ο αντισυμβατικός –σύμφωνα με τα πρότυπα της ιεροσύνης- ιερέας που ξεκίνησε να εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος το 1999, συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια στην Παναγία Γορίτσα (Τρύπα). Την ερχόμενη όμως Κυριακή 13 Νοεμβρίου, θα είναι η τελευταία λειτουργία που θα τελέσει στο συγκεκριμένο ιερό παρεκλήσσιο. Με απόφαση της Μητρόπολης μετατίθεται στην Κάτω Γατζέα.

ΦΩΤΟ από taxydromos.grΦΩΤΟ από taxydromos.gr

Ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας, φαίνεται ότι είχε… σκανδαλίσει κάποιους με τον τρόπο ζωής του. Οδηγούσε μηχανή μάρκας Harley, κάπνιζε πίπα, ενώ επέλεγε να πίνει καφεδάκι με πιστούς στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησίου. Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το… ποτήρι φαίνεται να ήταν οι φήμες περί συναθροίσεων για την αντιμετώπιση των εξορκισμών που φέρεται να τελούσε ο πατέρας Γεώργιος Δεληκώστας. Η φήμη αυτή φαίνεται να είχε προσελκύσει κόσμο από κάθε γωνιά της γης. Ανθρωποι από τον Παναμά μέχρι και τη μακρινή Ινδία, που αναζητούσαν βοήθεια -σύμφωνα με πληροφορίες- απευθύνονταν στο συγκεκριμένο ιερέα.
Για τη μετάθεση του ιερέα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, ότι «ο π. Γεώργιος μετατίθεται διότι αναλαμβάνει άλλη Εκκλησία» ενώ προσέθεσε ότι «η Μητρόπολη αποφασίζει πού θα υπηρετούν οι ιερείς» προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν. O υπεύθυνος Τύπου της Μητροπόλεως, π. Επιφάνειος Οικονόμου, τόνισε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του επισκόπου να τοποθετεί τους κληρικούς του σε ναούς, όπου πιστεύει, κατά την ποιμαντική του κρίση, ότι θα αποδώσουν καλύτερα και θα καλύπτονται οι ποιμαντικές ανάγκες της κάθε περιοχής».
Οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν στο facebook. Δεκάδες πιστοί που πληροφορήθηκαν τη μετάθεση του ιερέα και συμμετείχαν στη χθεσινή λειτουργία που γίνεται κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον ιερέα και πήραν πρωτοβουλία να αντιδράσουν. Ηδη από χθες ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών για να ανακληθεί η μετάθεση του πατέρα Γεώργιου από την Παναγία Τρύπα.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου