Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Πανηγυρίζουν οι ναοί του Αγ.Δημητρίου στη Μαγνησία


Πανηγυρίζουν οι ναοί του Αγ.Δημητρίου στη Μαγνησία


Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 26 Oκτωβρίου . Επίκεντρο του εορτασμού στην  Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Στις 10.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στις 5μμ.. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νέστορος, προστάτη των Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της τοπικής Εκκλησίας. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση στους δρόμους της ενορίας του ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, που φυλάσσεται στον Ναό και της εικόνας της Παναγίας Καναλιωτίσσης, η οποία φιλοξενείται στον Ναό, με την ευκαιρία της Ιεράς Πανηγύρεως.
Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης:
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αλμυρού
Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Φερρών
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πηλίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νεοχωρίου
Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 5.30μ.μ. θα ψαλούν η Ιερά Παράκληση και τα Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πινακατών
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου ΠουρίουΤην παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου