Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ιωαννίνων: "Ο νέος διάδοχος να είναι από το Άγιο Πνεύμα και όχι αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών»


Ιωαννίνων: "Ο νέος διάδοχος να είναι από το Άγιο Πνεύμα και όχι αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών»


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων και τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων κ. Μαξίμου, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την συμπλήρωση των 6 μηνών από την εκδημία εις κύριον του κυρού Σεραφείμ και των 40 ημερών από την εκδημία εις κύριον του μακαριστού πρώην Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Γεωργίου Στέφα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Μάξιμος βαθιά συγκινημένος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, τους μοναχούς από τις Ιερές Μονές των Μετεώρων, τους ιερείς της Μητροπόλεως και με την πολυπληθή παρουσία κόσμου, τέλεσε το Αρχιερατικό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών.
Στην συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στην ζωή του κυρού Σεραφείμ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Διακρινόταν για την αυστηρότητα, την ποιότητα, την λεβεντιά του, αλλά και το ήθος του, που τον διακατείχε τόσο στην προσωπική, όσο και στην εκκλησιαστική του πορεία».
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι άξιος ο νέος διάδοχος της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, επισημαίνοντας ότι: «Θα πρέπει να είναι απεσταλμένος του Αγίου Πνεύματος και όχι αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών».
Τέλος, κλήρος και λαός μετά την επιμνημόσυνη δέηση κατευθύνθηκαν στους τάφους όπου αναπαύονται τα σκηνώματά τους και τελέστηκε τρισάγιο.
ioannninon 1
ioannninon 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου