Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Περιφορά του Επιτάφιου μέσα στη θάλασσα στο Καστράκι Νάξου

***
Περιφορά του Επιτάφιου μέσα στη θάλασσα στο Καστράκι Νάξου


***



***

Επιτάφιος στο Καστράκι Νάξου: Μέσα στη θάλασσα η περιφορά (pics, vid)


**











***
Πρόκειται για μια ξεχωριστή περιφορά Επιταφίου που είχαν τη χαρά να ζήσουν οι πιστοί που βρέθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην παραθαλάσσια εκκλησία Αγία Γρηγορούσα στο Καστράκι
Με δέος και συγκίνηση εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και ακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Καστράκι της Νάξου. Ο Επιτάφιος της Αγίας Γρηγορούσας στο Καστράκι Νάξου, που είναι φτιαγμένος από ξύλα της θάλασσας και στολισμένος με ελάχιστα αγριολούλουδα, προκαλεί δέος, όπως και η περιφορά του μέσα στη θάλασσα. Το ίδιο και η εικόνα του Χριστού πάνω στο σταυρό καρφωμένο σε έναν αμμόλοφο πλάι στο κύμα.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή περιφορά Επιταφίου που είχαν τη χαρά να ζήσουν οι πιστοί που βρέθηκαν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην παραθαλάσσια εκκλησία Αγία Γρηγορούσα στο Καστράκι (περιοχή Πολιχνίου) της Νάξου.
Μετά το τέλος της Ακολουθίας, οι πιστοί, σύμφωνα με το naxostimes, ξεκίνησαν προς την παραλία για την περιφορά του Επιταφίου, γεμάτοι πίστη, ευλάβεια και συγκίνηση. Φέτος ο Επιτάφιος μπήκε πιο βαθιά στη θάλασσα και η περιφορά μέσα στο νερό διήρκησε περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου