Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Tου Αγίου Μηνά σήμερα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ο χρήστης Θεόδωρος Μεταλληνός κοινοποίησε μια φωτογραφία.
4 ώρες
Tου Αγίου Μηνά σήμερα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Στους Μηνάδες και στις Μήνες, αλλά και στις Βικτωρίες και τους Βίκτωρες και στις Βικεντίες και στους Βικέντιους.
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Ο Θεόδωρος Μεταλληνός είναι με την Sofia Christopoulou.
Αγνώστου, επτανησιακής σχολής, 1867, ο Άγιος Μηνάς.

***
Σήμερα παίδες μου η Εκκλησια μας γιορταζει τη χάρη του Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρος του Θαυματουργού, στον οποίο έχω μια τεράστια αδυναμία! Τι παλληκάρι ήταν αυτό Χριστέ μου??? Πάρτε το Συναξαρι του να δείτε λεβεντιά!
Στην Αίγυπτο γεννήθηκε, από γονείς ειδωλολάτρες μα εκείνος άκουσε τη φωνή του Θεού και τα μούτζωσε όλα, και τα είδωλα και τις τύφλες, κι έγινε Χριστιανός! Μεγαλώνοντας υπηρέτησε στον στρατό, σε ένα τάγμα ιππικού του Ρωμαϊκού στρατού με έδρα την Κιουτάχεια της Μικράς Ασίας, και εκεί διακρίθηκε για την ανδρεία του. Ήρθαν όμως εκείνα τα καθάρματα οι αυτοκράτορες της Ρώμης, Διοκλητιανός και Μαξιμιανός και αποφάσισαν να κάνουν διωγμούς των Χριστιανών, γιατί δεν τους καλάρεσε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και το προκλητικό κήρυγμα της Αγάπης, και τότε ο Αης Μηνάς πέταξε τη στολή του στρατιώτη και πήγε και ασκήτεψε μονάχος του σε ένα βουνό. Βλέπετε παίδες, καλιά κουλαντρίζονται τα άγρια θηρία του δάσους παρά η βλακεία και η κακία των ανθρώπων...Μια μέρα όμως, εκεια πάνω στο βουνό που ήταν ο Αης Μηνάς, του ήρθε μήνυμα από τον ουρανό πως ήρθε η ώρα του μαρτυρίου. Σαν αληθινός άντρας λοιπόν, παλληκάρι όπως όλα τα Χριστιανόπουλα, μια μέρα κατέβηκε απ το βουνό και πήγε σ ένα χωριό όπου γινόταν ένα πανηγύρι με είδωλα και λοιπές σκατίες. Εκεί, ενώπιον όλων, ομολογησε τ όνομά του, την ιδιότητά του, μα κυρίως ομολόγησε Χριστό τον μόνο αληθινό Θεό. Ε, καταλαβαίνετε τι έγινε μετά...Επεσαν πάνω του όλοι μαζί, τον δέσανε, και τον πήγαν στον διοικητή του χωριού. Αυτός στην αρχή, σαν έμαθε τις δόξες του Αη Μηνά στο στρατό άρχισε να τον καλοπιάνει να θυσιάσει στα είδωλα. Βρε αμάν, βρε ζαμάν, βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου... Του κάκου! Μα είναι ποτέ δυνατόν ρε παίδες να έχεις γνωρίσει και να έχεις αγαπήσει τον Ιησού Χριστό και να ξαναγυρίσεις στα χρυσά βόδια και στις χρυσές αγελάδες??? Μα γινονται αυτά τα πράγματα???
Φυσικά και ΔΕΝ γίνονται, κι αυτό το αντιλήφθηκε ο διοικητής ο ειδωλολάτρης, ότι δεν θα άλλαζε τη γνώμη του Μηνά με τίποτα στον κόσμο, και τότε... τότε τον παρέδωσε στο μαρτύριο. Τι πέρασε ο άνθρωπος... τι φρικτά βασανιστήρια τράβηξε και τα άντεξε όλα, σαν παλληκάρι... τι τον μαστίγωσαν ώσπου πέφταν ξεροί, τι τον κρέμασαν και τον έγδερναν....ΤΙΠΟΤΑ ρε!!! Δεν άλλαζε τη γνώμη του το λεβεντόπαιδο!
Τότε, είδε κι απόειδε εκειό το κάθαρμα ο διοικητής, διέταξε να αποκεφαλίσουν τον Μηνά. Κι ήταν τόσο το μένος τους για τον στρατιώτη του Χριστού, που τον έκαψαν κιόλας...Και πεθαμένους τους μισούν και τους φοβούνται τους Χριστιανούς!
Καθόλου δεν τον πείραξε τον Αη Μηνά αυτό που έπαθε για την αγάπη του Χριστού. Έφυγε δοξασμένος και λεβέντης απο την πρόσκαιρη τούτη ζωή, την επίγεια, και πήγε στην αιώνια δαφνοστεφανωμένος με τον στέφανο του αγίου μάρτυρα. Η ύψιστη τιμή!
Την ευχούλα του Αγίου Μηνά να έχουμε παίδες μου, εν παντί καιρώ! Να τον επικαλείστε τον Άγιο, είναι πολύ θαυματουργός! Εισακούει τις θερμές προσευχές και προστρέχει πάντα! Μα πάντα! Και δεν αρνήθηκε ποτέ σε κανέναν μας τη δύναμή του,που την παίρνει απ τον ίδιο τον Κύριο, γιατί εκείνος, ως Μάρτυρας, έχει πολύ περισσότερη παρρησία στο θρόνο του Θεού από εμάς τους αμαρτωλούς...
Χρόνια πολλά κι ευλογημένα στους Μηναδες, στο Ηράκλειο της Κρήτης και Σ όλο τον κόσμο!
Καλημερα κόσμεεεεεεεεεε!!!!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου