Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Τιμάται η εορτή της Μεταμορφώσεως


Τιμάται η εορτή της Μεταμορφώσεως

Σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Βόλο ο Σεβασμιώτατος


MINOLTA DIGITAL CAMERA


Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πανηγυρίζει η Εκκλησία την Δευτέρα 6 Αυγούστου.
Όπως έγινε γνωστό από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, «την παραμονή της εορτής (Κυριακή 5/8) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Πηλίου.
Στις 7μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της 1ης Στρατιάς στην Λάρισα. Στις 9.45μ.μ. θα προεξάρχει της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του Στεφανοβικείου.
Επίκεντρο του εορτασμού στον Βόλο θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, ο οποίος ομιλήσει.
Στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί η Μεγάλη Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου και αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παναγία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr
Την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Συμεών Αναστασίου.
Πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:
Μεταμορφώσεως Ζαγοράς
Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως
Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χαρίτωνος Μελεμέ, ο οποίος θα ομιλήσει.
Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων
Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μεταμορφώσεως Βελίκας Αγιάς
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Συμεών Γεωργιάδη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μετόχι Μεταμορφώσεως Ιεράς Μονής Ταξιαρχών
Πανηγυρίζει, επίσης, το μετόχι της Ι. Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, Μεταμόρφωσις του Σωτήρος ή «Μεγα-Σωτήρα», στη θέση «Κανάλια» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν στην Ι. Μονή Ταξιαρχών και όχι στο Μετόχι της Μεταμορφώσεως».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου