Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Δύσκολο πεδίο η μοναξιά. Ναρκοπέδιο. Κι όμως………. Είναι και ευλογία. - ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ
Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ.

Μόνος και πάλι. Κανείς κοντά σου να σου πιάσει το χέρι, μια λέξη αγάπης να σου πει.
Κανείς να μοιραστείς μαζί του την μέρα σου πως πέρασε. Κανείς να σε κάνει να ξεχαστείς ,έστω και με ψεύτικα λόγια από τα βάσανα, τις ανησυχίες σου και τις φοβίες σου.
Κανείς βρε αδελφέ να μοιραστείς μαζί του την χαρά από μια επιτυχία σου.
Μόνος. Εσύ και ο χώρος σου να μαρτυρά την προσωπικότητα σου.
Η χειρότερη χρονικά στιγμή ,για να κάνεις τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής σου παιδί μου.
Στην απελπισία σου για λίγη συντροφιά ,να επιλέξεις τον λάθος άνθρωπο που θα σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή σου.
Στην στεναχώρια σου να αρχίσεις το ποτό, ή ότι άλλο μπορεί να διώξει από τις σκέψεις σου αυτό το συναίσθημα της μοναξιάς.
Κάτω από το βάρος της μοναξιάς, λάθος να πάρεις αποφάσεις για την πορεία σου.
Να δείξεις εμπιστοσύνη σε λάθος άτομα, στην προσπάθεια σου να αποδείξεις ότι είσαι άτομο που δεν του αξίζει η μοναξιά. Να παρασυρθείς σε δρόμους με αδιέξοδα.
Δύσκολο πεδίο η μοναξιά. Ναρκοπέδιο.
Κι όμως………. Είναι και ευλογία.
Γιατί μπορούμε επιτέλους να κάνουμε και λίγη ποιοτική παρέα με κάποιον που απελπισμένα μας φωνάζει για παρέα και δεν τον ακούμε. 
Με κάποιον που μας ζητά να τον γνωρίσουμε και τον αγνοούμε συστηματικά.
Με τον μόνο που μας αγαπά αληθινά και τον προδίδουμε καθημερινά.
Με τον εαυτό μας.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το μικρό ΣΟΦΟ παιδί που κρύβουμε μέσα μας παραπονεμένο και δυστυχισμένο σε αιώνια μοναξιά. Και έχει τόσα, μα τόσα να μας πει. Τόσα πολλά να μας διδάξει. Τόσα απίστευτα μυστικά να μας αποκαλύψει. Τόσες απορίες να μας λύσει. Και εμείς όμως εύκολα το κρατάμε απομονωμένο και φυλακισμένο, και ζητάμε τις ίδιες απαντήσεις από ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα ποιοτικό να μας πουν. Που ούτε καν μας ξέρουν. Και ανάλογα από το τι θέλουν να πάρουν από εμάς, θα μας κάνουν να αισθανθούμε ότι τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα μας και οι αναζητήσεις μας. Και μόλις το πάρουν, θα διαπιστώσουμε πάλι πόσο σκληρή είναι η μοναξιά και η προδοσία.!!!!!!!!
Ενώ ο μοναδικός μας πιστός, ο εαυτός μας που μας μιλάει με την φωνή του Θεού μέσα μας, εξακολουθεί να μένει στο περιθώριο ….. και στην μοναξιά.
Ευλογημένη η μοναξιά παιδιά μου για αυτούς που ψάχνουν την αλήθεια. !!!!!!!!!!
Δεν θα βάλω άλλες φιλοσοφικές γαρνιτούρες στο κείμενο. Σίγουρα έχετε καταλάβει που το πάω το θέμα και τι θέλω να πω.
Τώρα θα σας πω ένα μικρό τέχνασμα που μπορείτε να κάνετε για να αποκομίζεται τα μέγιστα από την μοναξιά σας.
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ
Πάρτε ένα τετράδιο και ένα στυλό και αρχίστε.
Όποιο πρόβλημα σας απασχολεί, {όσο αστείο και αν σας φαίνετε} κάντε το ερώτημα στο τετράδιο. Και αφήστε να βγει η απάντηση από μέσα σας. Γράψτε ελεύθερα, όπως σας έρχονται οι λέξεις. 
Αν έχετε απορία από την πρώτη απάντηση που θα λάβετε, αν κάτι δεν καταλαβαίνετε, ζητήστε εξηγήσεις από την φωνή μέσα σας. Θα τις πάρετε. Ξεκινήστε το σαν ένα παιχνίδι μέχρι να ξεπεράσετε τις πρώτες αντιδράσεις σας, και σιγά σιγά ,μετά από λίγο θα έχετε καταλάβει από μόνοι σας πως λειτουργεί αυτή η τεχνική. 
Κάποτε έκοψα το τσιγάρο με αυτόν τον τρόπο. Το ανέλυσα στις λεπτομέρειες, το ξεφτίλισα, το σιχάθηκα και το σταμάτησα. Από το χαρτί και το μολύβι.
Με το μυαλό όταν σκεπτόμαστε μπορούμε να προχωρήσουμε σε βάθος δύο ή τρείς σκέψεις. Μετά από λίγο έχουμε ξεχάσει τις προηγούμενες ,αλλά ερεθίσματα υπεισέρχονται στην διαδικασία της σκέψης μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να καταλήξουμε πουθενά. Πάντοτε αποφασίζουμε με το ένστικτο της στιγμής νομίζοντας ότι το έχουμε σκεφτεί το θέμα.
Αντίθετα στο χαρτί δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα. Μπορούμε ελέγχοντας απόλυτα την εξέλιξη της συζήτησης να εμβαθύνουμε σε μεγάλο μάκρος την συζήτηση. Ενώ και το ακόμα καλύτερο, μπορούμε να την συνεχίσουμε και την άλλη ημέρα και την άλλη κ.λ.π. ώσπου να έχουμε πάρει την απάντηση που θέλουμε. Αυτή που ταιριάζει σε εμάς γιατί είναι βγαλμένη από εμάς.!!!!!!!
Μπορούμε να αναλύσουμε την μεγαλύτερη ανοησία μας έως το ποιο σοβαρό θέμα, με μεγάλη επιτυχία.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε παιδιά μου. Με την ευχή μου να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι, θα σταματήσω εδώ. Αυτή η επιστολή ας πούμε ότι ήταν η εισαγωγή για την τεχνική που ονομάζω χαρτί και στυλό. Εξασκηθείτε και θα ακολουθήσουν και άλλες με το ίδιο θέμα αλλά για ποιο προχωρημένες καταστάσεις.
Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν την μοναξιά μας ,που μας δίνει την ευκαιρία να ………. έχουμε παρέα για πρώτη φορά….. τον εαυτό μας
Πατήρ Φανούριος
ΦΩΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ
Φωτογραφία του Φανούριος Ιερομόναχος.
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ, απόλυτα! Το έκανα μέχρι πριν κάποια χρόνια.
    Δοκιμάστε το, θα σας βοηθήσει, όσο δεν φαντάζεστε! ΑΡΚΕΙ, να μην τα διαβάσουν κι άλλοι, φυσικά!
    Σ' αυτή τη γραφή, χωράει μόνο ένας αναγνώστης, ο ίδιος σας ο εαυτός. Κανένας άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή